Hétévesek lettünk, egy kis örvendezés!

A hetes szám nevezetes az ember életében (na jó azért a többi is). Egyes értelmezések szerint a hetes szám a teljességet szimbolizálja, más vélemények szerint hét évenként változik át az ember szervezete, vagy éppen a sorsának alakulása. Egy hét természetesen hét napból áll, a mesében hét törpe, hét krajcár, hétfejű sárkány szerepel, hét mesterlövész menti meg a kisváros lakosságát a gonosztól, hét vezér kelt át anno a hágón, hét főbűntől kellene tartózkodnunk, hét szűk után hét bő esztendő vár ránk. Heten vannak mint a gonoszok, hét lakat alatt őrizzük a hétpecsétes titkainkat s hetedhét országban hétszilvafás nemesek mondják azt mérgükben, hogy hétszentségit. És bizony a hetes szám a Csehország nem csak Prága blog/magazin szerzőinek életében is fontos, hiszen most lettünk hétévesek!

Hét évesek lettünk!

Egy kis visszatekintésként megállapíthatjuk, hogy ugyan a Teremtő a hetedik napon megpihent, és mi is egy picit kevesebb cikket jelentettünk meg a tavalyi, hetedik évben, de ez korántsem a lazsálást jelentette a számunkra. Ahogyan arról már számot adtunk mint szerzőtársak jelentős mértékben működtünk közre a Varázslatos Csehország címet viselő útikönyv megjelenésében, amely sok tekintetben a Csehország nem csak Prága munkája egyik fontos állomásának is tekinthető. Több új cikksorozatot indítottunk útjára, melyeket reményeink szerint folytatni fogunk. A Csehországban sörözni kívánók számára térkép alapú segédletet készítünk (Hol sörözzünk? - aloldal), amely kiváló tippeket ad arra, hogy hol juthatunk hozzá a több mint félezer cseh sörfőzde kiváló nedűihez. Az elmúlt évben rekordot döntött a csehországi tartózkodásunk, és az ott töltött mintegy száz nap kellő mértékben bővítette ismereteinket, melyeket a jövőben továbbra is szeretnénk az olvasóinkkal megosztani. Folyamatosan bővítjük, frissítjük a Manka spájza (www.mankaspajza.hu) nevű webshopunkat, melynek célja, hogy kiváló cseh élelmiszerekhez, immáron cseh sörökhöz is hozzá jussanak honfitársaink.

Néhány emlék
De lényeg a lényeg, Csehország megszállottságunk töretlen, ismeretterjesztő, a cseh-magyar kapcsolatokat erősíteni szándékozó nonprofit munkánkat folytatjuk, csak kellő idő, energia és egészség álljon a rendelkezésünkre. Ugyanezt kívánjuk a hűséges jelenlegi, és reményeink szerint egyre bővülő számú jövőbeni olvasóinknak is! Ha módjukban áll igyanak egy korsó jó cseh sört (na jó egy pohár Kofola vagy akár egy kupica Becherovka is megteszi) az egészségünkre! Mi biztosan üríteni fogjuk korsónkat az Önök egészségére, hiszen olvasók nélkül nem is lenne értelme az írásnak! Na zdraví!

1 megjegyzés: