Hol sörözzünk?

A Csehországot felkereső honfitársaink többsége természetesen a cseh sör nyújtotta élvezeteket is keresi. Sokan kérdezik tőlünk, hogy egy-egy cseh városban hova is érdemes menni sörözni. Mivel az elmúlt több, mint egy évtized alatt nekünk is módunkban állt alapos információkat szereznünk a cseh vendéglátóhelyekről ezért ezen az oldalon szeretnénk az általunk vagy megbízható forrásaink által kipróbált sörözőkről, éttermekről információt adni. Ha valaki szeretné a kedvenc helyét a listában tudni, vagy friss információ akadnak a már szereplő hellyel kapcsolatban akkor írjon nekünk a zsmunkacsi@dtrace.hu címre!

Először megpróbáltuk szöveges formában közölni az infókat, de inkább úgy döntöttünk, hogy egy térkép praktikusabb lehet. Így nekifogtunk az egyes általunk javallott vendéglátóhely Goggle Maps alapra való felviteléhez. Az egyes helyek között differenciálni is próbálunk az alábbiak szerint:

Sötét barna: Sörfőzde és vendéglátóhely egyben. Azok a jellemzően kis helyek ahol akár az üstöket, erjesztő tartályokat a vendégtéren belül is láthatjuk. A nagyoknál ide kerül a gyári söröző-étterem is.

Narancssárga: Azok a vendéglátóhelyek, ahol több (akár 10-20-30) csapon kóstolhatunk nagy-regionális és/vagy kisüzemi(kézműves) söröket. 

Citromsárga: Igazi márkasörözők, ahol maximum egy-két sör kivételével, egy-egy adott sörfőzde saját söreit lehet fogyasztani. Ilyenek pl. a Kozlovnák, a Radegastovnák, U Potrefená Husa stb.

Kék: Ezek a helyek a jellemzően klasszikus láger söröket gyártó nagy vagy regionális méretű sörfőzdék söreit csapolják.

Zöld: Mivel sokak számára a Pilsner Urquel az igazi cseh sör, így ezen vendéglátóhelyek fő vagy egyetlen söre a PU. Ezen helyek többségén természetesen a pilzeni sörgyár más termékei (pl. Kozel, Gambrinus, vagy Radegast) sörei is ihatók.

Mielőtt a térképre terelődne a figyelme egy kis reklám, hiszen a Csehország nem csak Prága szerzőinek is valamiből fenn kell tartania a honlapjukat! :)


Kattints a fenti szövegre, nézz rá, és már folytathatod is!  Szóval irány a térkép, ahol egy-egy helyre kattintva további információkhoz és az elérhetőséghez juthatunk.A térkép eléggé fáradtságos módon készül el, így senki se használja fel galád módon (pl. saját honlapra feltéve, saját műként megnevezve, üzleti célból vagy más csúnyaságok) a szerző (Munkácsi Zsolt) írásos engedélye nélkül, különben irgum-burgum! :) Köszi!

Rendelj cseh söröket a Mankától!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése