Hozzávalók:
60 dkg sertés lapocka
1 db vörös hagyma
1 fej fokhagyma
só
őrölt kömény
őrölt fekete bors
sör (a pároláshoz)
Elkészítés:
Vágd a húst nagyobb
darabokra, tedd egy tálba. Szórd meg kevés sóval, borssal, őrölt köménnyel és
keverd hozzá a vékony szeletekre vágott fokhagymát. Keverd jól össze és pácold
4-6 órán keresztül. Ezután a húst tedd
serpenyőbe, és kevergetve forgasd át többször, amíg kifehérednek a húsdarabok.
Ekkor add hozzá az apróra vágott vöröshagymát. Öntsd fel kevés sörrel és
vízzel, és párold rövid ideig fedő alatt. Ízlés szerint még sózhatod,
fűszerezheted a fenti hozzávalókkal. Sütőben süsd puhára, közben a levével
többször meglocsolhatod. Kb. 1 órán át kell sütni, amíg teljesen megpuhul és
megpirul a hús.
Tálalhatod sült
burgonyával (a nagyobb hasábokat főzd meg vízben, és kevés olajjal megkenve
süsd pirosra a sütőben) vagy knédlivel (ha már tudod, hogy miként is kell
elkészíteni), és az elmaradhatatlan savanyú káposztával / friss párolt
káposztával.
Alternatív változatában a
60 dkg sertéslapocka mellé tehetünk 30 dkg kicsontozott csülköt is. A fűszerek
mennyiségét ennek megfelelően növeljük meg. Ahogyan már írtuk, spenóttal is
tálalhatjuk.
Jó étvágyat kívánunk és ne
feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadék (értsd finom serital)
beviteléről sem!!
Dobrou chut'!
Leadtam a rendelést :)
VálaszTörlésA június 13-án kezdődő V. Cseh Sörfesztiválon ezt is meg lehet majd kóstolni :-))
VálaszTörlésOtt leszünk! :)
VálaszTörlés