Húsvétkor Prágába vagy Česky Krumlovba utazik? Játszon velünk!

Minden évben egyre több honfitársunk dönt úgy, hogy a márciusi nemzeti ünnepünket összeköti egy kis csehországi, prágai vagy akár česky krumlovi utazással. Ezúttal a számukra szeretnénk az ott tartózkodásukat tovább színesíteni egy kis játékkal. A játék fő célja, hogy minél több Prágába vagy Krumlovba látogatót bírjunk rá arra, hogy ha csak kicsit is, de elhagyják a hagyományos turista útvonalakat, és fedezzenek fel új helyeket is. Ezek sok esetben csupán egy utcányira vannak a turista "autópályáktól", mégis teljesen új világ mutatkozik meg az arra járók előtt. Számos olyan látványosság, látogatni való hely található Prágában, amit mindenki láthat akár a Károly-hídról, akár a várból a városra tekintve. Ilyen például Vyšehrad, ami látszik a várból is, ám mégis csak kevesen látogatják meg, jóllehet villamossal alig 15 perc alatt elérhető. De ilyen kevéssé látogatott látnivaló a žižkovi TV torony is, mely jóformán szintén minden magasabb pontról látszik, ám mégis csak kevesen keresik fel. És Česky Krumlovban is vannak olyan helyek, melyeket alap esetben nem keresnek fel a turisták.



Most egy online, mobil eszközökön, böngészőben játszható játékkal próbálunk a magyar turistát rábírni, hogy keressen fel kevésbé látogatott helyeket is. Egyszerű feladatok segítségével szerezzen új ismereteket a városról, járjon be érdekes helyszíneket. A játék mindkét városban 10 feladatot tartalmaz. A feladatok egyrésze GPS koordinátához kötött, ezek csak akkor aktiválódnak, ha a játékos a feladat 10-50 méteres közelébe ér. A többi feladat nincs helyhez kötve, de valamilyen módon jelezni kell itt is, hogy hol oldották meg a feladatot (szelfivel, a cím megadásával, stb). Kreatív és klasszikus feleletválasztós feladatok is vannak, de nagy hangsúly van a fotózáson is. Minden feladatért pontot lehet kapni, egyes feladatoknál lehet választani, hogy az egyszerű, de kevés pontot gyűjtik be a játékosok, vagy a kicsit nehezebb, de jóval több pontot adó feladatot oldják meg.


Azért, hogy mindenki közel azonos eséllyel indulhasson, és legyen elég idő minden feladatra, a játék pénteken, április 19-én 12.00-kor indul és húsvét hétfő, április 22. 12.00 óráig tart.A játék eléréséhez először is ezt a címet kell a készülékük böngészőjébe beírni:





Itt játékosként kell belépni a következő PIN kód megadásával:

Prágai játéknál: ABF8OA
Krumlovi játéknál: 74C77D (csak az első belépésre szolgál).

A belépéshez meg kell adni egy csapatnevet és egy email címet. Az email cím segítségével fogjuk tudni értesíteni a nyerteseket. Az adatok megadása után a rendszer minden játékosnak, csapatnak egy egyedi PIN kódot generál (ezt mindenképpen jegyezzétek meg/fel), erre szükség lesz később, a játékba való bejelentkezéshez. A játékban résztvevők egymással is tudnak csevegni (chat), így akár segítséget adni vagy kérni is lehet a többi játékostól.
Játékra magyar! 😊

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése