Adventi- és Karácsonyi Vásár Cesky Krumlovban és Ceske Budejovicén

Az elmúlt héten Dél-Csehországban jártunk, ahol mint ilyenkor bárhol a keresztény világban természetesen egyre fokozódik a Karácsony közeledtével járó „feszültség”. Gőz erővel, de egyre inkább lefáradva készülődnek az ünnepre az emberek, olykor céltudatosan, máskor kissé elveszetten próbálva ajándékot vásárolni. A munkahelyi év végi hajrá, az otthoni takarítási munkálatok, a karácsonyfa és díszei megvétele, a karácsonyi fogásokhoz szükséges alapanyagok és italok beszerzése mellett igazi kikapcsolódást jelent a helyi ünnepi vásár meglátogatása. Egy kis forró tea, forralt bor, grog, puncs, vásári elemózsia nyugodt elfogyasztása a színes forgatagban, a karácsonyi programok és zene szabadtéri élvezete, könnyed csevej a régi vagy éppen új ismerősökkel kellemes kikapcsolódást jelent. A mostani képriportunkban Český Krumlov és České Budějovice Adventi- és Karácsonyi Vásáráról osztunk meg olvasóinkkal néhány képet.
Advent és Karácsony Csehországban
Vásár České Budějovice főterén, háttérben a csodás Városháza épületével
Már hétköznap délben is sokan kijöttek egy kis forralt bort elfogyasztani. Háttérben a csodás Fekete-torony (Černá věž)
Népszerűek a hagyományos cseh sütemények, mint pl. a frgály
De kelendő a magyar kürtőskalács is!
Elmaradhatatlan a cseh kolbász
A karácsonyi hangulatról a kintornás is gondoskodik
Mindeközben Český Krumlovban két helyszínen is zajlik a vásár. A kisebbik kirakodó vásárt a Hotel U Růže udvarában rendezték be.
Irena Kalkušová és Judit (netmagazinunk szerkesztője) a Hotel U Růže udvarában. Itt fogyott szép számmal a krumlovi karamell, mondhatni vitték, mint a cukrot! :)
A másik, főbb helyszínen, Krumlov főterén már áll a jászol.
Szépen világít a karácsonyfa
Népszerűek a vásárosok
Igazi pompás karácsonyi hangulat
Kávé, tea, forralt bor, grog, puncs, forró mézes ital (medovina), és finom kolbászok melegítik fel a vásárba látogatót.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése