„Az én Csehországom” fotópályázat - eredményhirdetés!

A karácsonyi előkészületek okozta időhiány és némi technikai probléma miatt egy pár nappal ugyan megkésve, de végre eredményt hirdetünk, azaz ünnepélyesen kihirdetjük, hogy ki is nyerte Az én Csehországom című fotópályázatunk díjait! Előzetesen meg kell jegyeznünk, hogy korántsem volt könnyű a Michal Černy, a budapesti Cseh Centrum igazgatója vezette zsűri dolga. Érkeztek be „amatőrebb” és professzionálisabb képek, voltak köztük klasszikus, mondhatni „ezt le kell fotózni” felvételek, voltak sörcentrikus pályaművek, különös tekintettel a „sör és én” kombinációkra. A zsűri a szíve szerint minden pályázót jutalmazott volna, hiszen már önmagában a képek elküldése is mutatta, hogy milyen sokan vannak, akik járják és szeretik Csehországot, Prágát és a cseh vidéket, ami már önmagában is dicséretet, díjat érdemelne. De a végén mégis meg kellett hoznia a szigorú és szubjektív döntését, amiért szabadon lehet dicsérni vagy éppen szidni (de csak egy kicsit!). Ne húzzuk tovább az időt, következzenek a nyertesek! A Pivotéka Magyarország által felajánlott DUDÁK díszdobozos sörválogatás nyertese nem más, mint Lakatos Ervin Český Krumlovban készített felvétele, amit mi csak a Háztetők névvel illettük meg:



A Csehország nem csak Prága szerkesztői által felajánlott könyvválogatás nyertese Mészáros– Papp Beatrix Kilátás Pernštejn várából című felvétele, amelyen egyszerre látható a múlt, a jelen és a gyönyörű természeti táj:

Miután sok kiváló sör orientált kép is érkezett, ezért egy kisebb különdíj gyanánt a Krakonoš és a Chodovar sörgyárak 1-1 üveg karácsonyi-téli sörcsodáját ítéltük oda Péter Gábornak, akinek külön gratulálunk ha valóban egy maga le is gyűrte a kiváló Pegas sörök garmadáját:

Ugyan a díjazottak sora ezzel bezárult, de ahogyan azt ígértük is, szeretnénk még további remek pályamunkákat is bemutatni. Mindjárt következzék az első, Tölgyesi Tamástól, aki a sokak által megcsodált, és lefotózott prágai Károly-hídról készített egy csodás felvételt:

Az alábbi remek fotót Kulcsár Sándor készítette az Elba völgyéről méghozzá Děčínben:

Puskó Gábor Písekben járt, és ott készítette az alábbi felvételt Csehország legrégebbi kőhídjáról:

Bakos Pista barátunk nem köntörfalazott, egyetlen beküldött képén a lényeget ragadta meg! :)

Becherovka jeligével érkezett be az alábbi kép, amely a jobb felső sarokban olvasható cirill betűs felirat töredék alapján feltehetőleg az oroszok által „megszállt” Karlovy Varyban, a nemes cseh rövidital szülőhelyén készülhetett:

Plzeň romantika jeligével nem is egy kép, hanem egy teljes képes történet is érkezett hozzánk. Csak remélni tudjuk, hogy az utolsó felvételen látható hölgy nem sokáig szomorkodott az üres korsója láttán, lovagja hamar újratöltette azt finom seritallal:

A Vásárhelyi István által küldött képen Vranov nad Diyi kastélyában gyönyörködhetünk:

A Kálmán Éva által beküldött fotó mottója: Kisvakondból sosem elég! Ezzel csak egyetérteni tudunk:

Biró József a Bernard sör szülővárosában, Humpolecben készített remek felvételt a régi zsidó temetőben:

Tyatyus jeligével érkezett be hozzánk egy újabb szép kép a prágai Károly-hídról:

Fóth Miklós művészi fotója szintén a cseh fővárosban készült, méghozzá az Óvárosi téren, ahol kiválóan mutatja be a turista sokaság mozgását:

Erdélyi Tamás felvételén Olomouc belvárosának makettje látható, a főtéren álló Városházával és az UNESCO Világörökség részét képező Szentháromság-oszloppal, szoborcsoporttal:

Végül, de egyáltalán nem utolsó sorban a Kovács Tamás által beküldött képen ő maga látható, igen mókás kompozícióban.

Még egyszer szeretnénk megköszönni mindenkinek a beküldött felvételeket! Díjazott ugyan nem lehetett mindenki, de reméljük, hogy senkinek sem okozott a zsűri nagyon nagy csalódást. Ha mégis, akkor bátran jelentkezzen, és a Csehország, nem csak Prága szerkesztői szívesen „kárpótolják” egy korsó finom Dudákkal!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése