Rólunk

„Csehország, nem csak Prága!” - Turisztikai internet magazin Csehországról.

Mielőtt bárki is félreértené a címet, nem a csodálatos Prága ellen, hanem a cseh vidék népszerűsítésére született ez a honlap.

Folyamatosan bővülő, blog jellegű honlapunkon olvasóink megismerkedhetnek Csehország ismert és kevésbé ismert turisztikai látványosságaival, a cseh történelem főbb eseményeivel és alakjaival, a cseh-morva kultúrával, természeti, táji és egyéb értékeivel. Betekintést nyújtunk a cseh-magyar kapcsolatokba, és ízelítőt adunk a cseh gasztronómia világából, nem feledkezve meg a méltán híres cseh sörfőzésről sem. 

Cikkeinkben egyéni véleményt is tükröző, de alapvetően tényszerű tudományos-ismeretterjesztő stílusban igyekszünk szórakozást nyújtani minden Csehország kedvelőnek. Célunk, hogy minél több magyar honfitársunk ismerkedjen az igazán közeli Csehország szépségeivel, és úti céljuk se csupán a vitathatatlanul csodálatos Prága, hanem a varázslatos szépségű cseh vidék is legyen! 

Ehhez igyekszünk hétről-hétről szerény kapacitásunktól függően egy-két-három alkalommal ízelítőket nyújtani.

Ha van kedve, bátran szóljon hozzá, javítsa hibáinkat, adjon tanácsot a blog készítőinek. Legyen ez a blog minden jelenlegi és remélhetően minél több jövőbeni Csehország rajongóé! 

Aki pedig további információkhoz szeretne jutni, képeket, videókat nézni az kövessen minket a Facebookon is!
 Legyen a rajongónk!

Turistický internetový magazín „Česko není jen Praha!“

Vás zavede do méně známých míst České republiky, seznámí Vás s hlavními historickými událostmi českých zemí, s jejich kulturou, přírodními krásami a pamětihodnostmi.
Dáme Vám nahlédnout do česko-maďarských vztahů, stejně jako třeba do tajů české gastronomie, včetně právem proslulého českého pivovarnictví.

V našich příspěvcích chceme zábavnou formou přispět k rozšíření znalostí maďarské veřejnosti, seznámit co nejvíce našich krajanů s krásami blízké země a motivovat je, aby na svých cestách nemířili jen do právem věhlasné Prahy, ale dokázali na mapě České republiky objevovat i jiná okouzlující místa.

Naše adresa na sociálních sítích: http://www.facebook.com/nemcsakpraga
 

1 megjegyzés:

  1. Sziasztok!
    60 - 70 - esek vagyunk, augusztus végén megyünk Prágába. Szeretnénk elmenni a Teplici homokkő sziklákhoz, ha kell ott alvással is. Kérek javaslatot: ha ott alvósok leszünk, hol érdemes megszállni; a Teplici vagy a másik túrát válasszuk; honnan indulnak a túrák; az indulási ponton vannak - e biztonságos parkolók, van - e magyar idegen vezetés. Minden tapasztalatot, tanácsot nagyon köszönök.

    VálaszTörlés