Jövőre a 90. születésnapját ünnepli a Brnói Vásártársaság!

A Brnói Vásártársaság Közép-Európai Kiállítási Központja, cseh nevén a Veletrhy Brno, jövőre immáron a 90. születésnapját ünnepli. Ez emberéletben mérve is egy igazán tiszteletre méltóan hosszú idő, de a Vásárvállalat szép kora ellenére nemhogy fárad, és lassul, hanem egyre dinamikusabban fejlődik. Az idei évben nem kevesebb mint 11 kiemelkedő vásárt rendeztek, amelyen a sok-sok hazai kiállítón túl jelentős számban képviseltették magukat külföldi vállalatok is.





Ez a szárnyalás köszönhető a jól működő, és folyamatosan fejlődő cseh gazdaságnak is (2017 elején 2,6% várható növekedési rátával számoltak), amely a hazai cégeket arra inspirálja, hogy bemutatkozzanak a nagyközönségnek, a külföldi vállalatokat pedig Csehországba vonzza az üzleti növekedési lehetőségek miatt.


Jiří Kuliš
Jiří Kuliš vezérigazgató úr és csapata 2016-ban az elmúlt 9 év legeredményesebb üzleti évét könyvelhette el, nem kevesebb mint 780 000 fős látogatói létszámot produkálva. Hogy érzékeltessük ezt a nagyságrendet, ez annyit jelent mintha Debrecen, Kecskemét, Szeged, Zalaegerszeg, Nagykanizsa, Győr és Sopron városaink teljes lakossága megfordult volna egy év alatt a kiállításaikon. A repertoárjukban több mint 50 vásár, kongresszusok, kulturális események, családbarát rendezvények szerepeltek. Eredményben valószínűleg az idei év sem fog ettől jelentősen elmaradni, erre garancia a rendezvényeik színvonalassága. Kuliš úr magyarországi segítői, a magyar cégek kijutását szervező BD Expo Kft. is hozzájárult ehhez a szép sikerhez.


Nemzetközi Gépipari Vásár

Az idei év fénypontja az október első felében megrendezett öt napos 59. Nemzetközi Gépipari Vásár, az MSV volt. Ez Közép-Európa legnagyobb ipari kereskedelmi vására, ahol mintegy 1700 kiállító és 80 000 látogató volt jelen, ami nemzetközi viszonylatban is magas számnak számít. A regisztrált látogatók 10%-a külföldről érkezett, és a magyar cégek részéről is nagy volt az érdeklődés év közben a részvétel iránt. A már említett 11 nagy volumenű vásár között találhattunk turisztikai vásárokat (GO és REGIONTOUR), nemzetközi divatruházati, cipő- és bőripari kiállítást (STYL és KABO), motoros szakvásárt (MOTOSALON), elektrotechnikai és elektronikai szakvásárt (AMPER), építőipari és lakberendezési szakvásárt (MOBITEX), a kisebb települések és a nagyvárosok számára okos technológiai megoldásokat bemutató szakvásárt (URBIS), az állattenyésztés, vadászat, tájépítészet területeit felölelő vásárt (ANIMAL TECH, NATUR EXPO BRNO, Országos Vadászati Kiállítás), nemesacél szakvásárt (STAINLESS), két évenként megrendezett védelmi, haditechnikai, bűnüldözési, biztonságtechnikai és tűzvédelmi nemzetközi szakvásárt (IDET/PYROS/ISET), nemzetközi fafeldolgozó-ipari szakvásárt (WOOD-TECH), ki-ki a maga szakmai vagy magán érdeklődési körének megfelelően.
 

Mezőgazdasági Gépipari Vásár
Aki még az idén szeretne ellátogatni a brnói Vásárvárosba, annak figyelmébe ajánljuk a december 8-12. között megrendezett Karácsonyi Vásárt (Vánoční veletrhy), amelyen ajándékvásárlási lehetőségekben, kézműves termékek vásárában, kulináris élményekben és főzőshowban, zenés és táncos eseményekben lehet része.


Veletrhy Brno
Mi a magunk részéről (itt engedtessék meg egy kis önreklám) már készülünk a január 18-21. között megrendezésre kerülő REGIONTOUR Nemzetközi Turisztikai Kiállításra, ahol részt veszünk Csehország régióinak 2018. évi turisztikai programbemutatóján, valamint a február végi, kétévenként megrendezésre kerülő SALIMA Nemzetközi Élelmiszeripari Vásárra, ahol az általunk működtetett Manka Spájzában (www.mankaspajza.hu) kínált minőségi cseh regionális élelmiszerek választékát szeretnénk tovább bővíteni.
 

A gyönyörű pavilon
A Brnói Vásártársaság jövő évi részletes programja bemutatásával egy későbbi cikkünkben jelentkezünk.

1 megjegyzés: