Ékszer Beyoncének Anna Škarda frýdlanti műhelyéből

 Az észak-csehországi Frýdlant városa aránylag ritkán kerül a nemzetközi figyelem célkeresztjébe. Az impozáns várkastélya, a gazdag történelmi múltját szórványosan megőrző műemlékei mellett ritkán említenek meg vele kapcsolatban fontosabbat. Ám ez az álmos városka szó szerint ékszereket is rejt.

Fejdísz Beyoncének

Itt él, és dolgozik ugyanis az eredetileg Kelet-Szlovákiából, az ukrán határ mellől származó Anna Škarda és férje Vlado. A rendkívül tehetséges és felettébb kreatív hölgy fiatalon Csehországba költözött, és Jablonec nad Nisouban folytatott tanulmányokat. Később párjával együtt egy immáron világhírűvé vált ékszertervező-ékszerkészítő manufaktúrát alapított Čarbičková Bijoux néven. A vállalkozás keretében nyakláncokat, fejdíszeket, koronákat és más ékszereket készítenek természetes és mesterséges anyagok, főként gyöngyök, tollak, kagylók, szárított virágok, üveg és drágakő felettébb izgalmas kombinációjával. 

Anna és Valdo
Anna a cég megalapítását követően előbb Paulie Garand cseh rapper valamint a Vesna nevű folk zenekar számára készített kiegészítőket, így alkotásai hamar ismertté váltak a hazai zeneiparban. Innen már csak egy ugrás volt a nemzetközi divatipar és a külföldi művészek felé, akiknek szintén megtetszettek ezek a felettébb egyedi művek. Ez utóbbiak közé tartozik Beyoncé is akinek a képen látható fejdíszt készítették. Érdemes felkeresni a honlapjukat vagy a közösségi oldalaik egyikét, ahol megcsodálhatjuk az elkészülő új csodákat. https://carbickovabijoux.com/



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése