2016 leglátogatottabb csehországi látványosságai

A napokban elkészült a Czech Tourism listája Csehország 20 leglátogatottabb turisztikai látványosságairól. A listán nem éppen meglepetésre a prágai célpontok dominálnak, hiszen a cseh főváros az ország legfőbb vonzereje, évente sok millióan keresik fel akár munka, akár szórakozás céljából. Azt is hozzátennénk, hogy a lista nem csak a külföldi turistákra vonatkozik, hanem az igen nagy számú belföldiekre is. Ez az oka annak, hogy számos állatkert, fürdőhely szerepel a TOP 20-ban. Lássuk hát a leglátogatottabb csehországi helyeket:



1. Prágai Vár: A cseh főváros kétségkívül legnagyobb attrakciója megdönthetetlenül vezeti a listát a maga csaknem 2,1 milliós látogatottságával.

2. A Petřín dombra vezető sikló (Prága): Sodronykötéllel vontatott inga üzemű, síneken mozgó jármű Újzedtől, fel a Petřín dombra. 2016-ban 1,5 millió turista vette használatba!


3. Prágai Állatkert: 1,4 millió látogató. Az állatkertek mindig is az egyik legnépszerűbb célpontok közé tartoztak, hiszen a család valamennyi tagja számára érdekes, élménydús és pihentető programmal tudnak szolgálni.

4. Dolní Víkovice és Landek Park, Ostrava: 1,3 millió fő. Talán meglepő a park nagy látogatottsága, de ezt elsősorban annak köszönheti, hogy minden évben itt kerül megrendezésre az igen népszerű Colours of Ostrava zenei fesztivál.
5. Prágai Aquapalace: 1 millió fő. Nem meglepő a vízi palota bronzérme, amely egész évben fogadja a vizes élmények iránt érdeklődő tömegeket.

A további leglátogatottabb látványosságok:

6. Prága, Óvárosi Városháza

7. A Prágai Nemzeti Galéria

8. Morva Aqualand, Pasohlávky

9. Zlíni Állatkert (Lešná)



10. Prágai Petřín torony

11. Prágai Zsidó Múzeum



12. Plzeňsky Prazdroj, Gambrinus Sörmúzeum, Pilzen

13. Dvůr Králové Safari Park

14. Ostravai Állatkert

15. Libereci Állatkert



16. Ostrava, Szilézosztravai vár

17. Pilzeni Állatkert és Dino Park



18. Český Krumlov várkastélya
19. iQLandia, Liberec
20. Lednice (kastély)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése