Csehország drón „szemmel”

Amióta világ a világ az ember törekszik környezete felfedezésére, és a látottak rögzítésére. Kezdetben csupán rajzokon örökíthette meg mindazt amit a két szemével látott, majd a technika fejlődésével már bővebbé váltak a lehetőségei. Ma, az okos telefonok korában a fényképezés, a mozgókép felvétel készítés már nem ördöngösség, sőt nem is úri huncutság. Szinte a napi élet részeként fotózunk, videózunk persze különböző minőségben, mindenki a maga tehetsége, technikai háttere, lelkesedése szerint. Folyton keressük a lehetőséget, hogy egy-egy témát olyan szemszögből láthassuk és láttathassuk amely csak keveseknek adatik meg. Az elmúlt pár évben a korábban csak katonai célokra használt pilóta nélküli repülőgépek, közkeletű nevükön a drónok váltak a filmezők új kedvenceivé, hiszen ezek a kamerával felszerelhető masinák ma már megfizethetőek, aránylag könnyen kezelhetőek és használatuk révén olyan látványban részesülhetünk, amely eddig csak a madaraknak adatott meg.



A drónokat, drónkamerákat természetesen előszeretettel használják a különféle turisztikai látványosságok magasból való bemutatására és természetesen ez nincs másképp Csehország esetében sem. Körülnéztünk egy kicsit a YouTube-on, mint legismertebb videómegosztó portálon milyen pompás, drónnal készített, csehországi légi felvételekben is gyönyörködhetünk, és most bemutatunk belőlük egy kisebb csokrot. Kezdjük a sort a HolyCity Drones fenti pazar videójával, amely a cseh fővárosban készült és a sokak számára már jól ismert Prágát mutatja be, de eddig ismeretlen perspektívákból. A nem éppen turisztikai főszezonban és vélhetőleg elég korai időpontban készült felvételen egészen meglepő a Károly hidat és a belvárost ennyire üresnek látni. 


A következő drón videót Scott Goodson készítette ugyancsak Prágában. A felvételeken főként az Óvárosi tér és a Prágai vár látványában gyönyörködhetünk felülnézetből.


Távolodjunk el a cseh fővárostól egészen a vadregényes Šumava-hegységben fekvő Kašperk váráig. Itt Petr Vencovský készített remek videót a drónjával. A videón 2 perc 50 másodperc elteltével fekete üresség veszi a kezdetét, senki se riadjon meg.


Perk Sun jóvoltából a fenti csodálatos légi felvételen Český Krumlovot láthatjuk felülnézetből.


De távolodjunk el Csehország egy másik szegletébe ahol a KarlovyVary TV készítette el a turistacsalogató videóját, melynek témája természetesen Karlovy Vary fürdővárosa. 


Egy rövid egy perces videó keretében a Fly High Filming jóvoltából a pazar Kroměříž városka fölé szállhatunk.


Shawn Verne egy új Phantom 3 4k drónját tesztelgette Csehország egyik legszebb homokkő rengetegében, a Cseh Paradicsom „Porladó köveinél” (Prachovské skály). Rövid bevezetőt követően maga a légi felvétel kb. 1 perc 50 másodperc elteltével kezdődik. 


Sergey Fedoskin 2015-ben számos cseh vár, városka felett röptette a gépmadarát. A pompás videói közül ezúttal a Bechyně városka felett készült művet ajánljuk olvasóink figyelmébe.


És aki még nem unta meg a csodás cseh tájak, várak, városok nézegetését annak zárásként figyelmébe ajánljuk Petr Janek remek drón felvételes összeállítását.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése