Hol sörözzünk?

A Csehországot felkereső honfitársaink többsége természetesen a cseh sör nyújtotta élvezeteket is keresi. Sokan kérdezik tőlünk, hogy egy-egy cseh városban hova is érdemes menni sörözni. Mivel az elmúlt több, mint egy évtized alatt nekünk is módunkban állt alapos információkat szereznünk a cseh vendéglátóhelyekről ezért ezen az oldalon szeretnénk az általunk vagy megbízható forrásaink által kipróbált sörözőkről, éttermekről információt adni. Ha valaki szeretné a kedvenc helyét a listában tudni, vagy friss információ akadnak a már szereplő hellyel kapcsolatban akkor írjon nekünk a zsmunkacsi@dtrace.hu címre!

Azért hogy ne kelljen számtalanszor ugyanazt leírni, így rövidítéseket használtunk.

A: Alsó erjesztésű sör, közkeletű nevén láger
F: Felső erjesztésű sör, IPA, APA, stout és társai
GY: Nagy, multinacionális sörgyár termékei (pl. Pilsner Urquell, Gambrinus stb.)
R: Regionális sörgyárak termékei (pl. Holba, Primátor stb.)
K: Kisüzemi (kézműves) sörfőzdék termékei

A sörkorcsolyák alatt jellemzően a pácolt camambert (nakládany hermelin), a savanyított "krinolint" (utopenec), a pirítóst (topinka), stb. értjük.

Brno


Výčep Na stojáka Jakubák (Běhounská 16)
Stílus: Modern talponálló, a szó szoros értelmében. Ülőhely kevés, többségében a magas asztaloknál támaszkodva fogyasztjuk a söröket.
Sörök: A + F, R + K. Az alapválaszték része a Beskidy Minipivovarban a söröző receptje alapján főzött 11-es és 12-es Stojácké Poupě.
Étel ajánlat: Napi leves, sörkorcsolyák, sült kolbász


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése