2020. június 4., csütörtök

Nem csak Prága a Facebookon I.

Olvasóink közül sokan tudják, hogy a Csehország nem csak Prága nem kizárólag blogként / magazinként üzemel, hanem sok-sok éve a Facebookon is jelen van. Sőt, a Facebook oldalon rövid hírekkel, színes bejegyzésekkel, képekkel, eseményekről való megemlékezésekkel sokkal sűrűbben tudunk megjelenni, mint a blog oldal hosszabb cikkeivel. Az FB oldalon minden egyes alkalommal beszámolunk, ha egy cikket jelentetünk meg a blog oldalon, de eddig még nem került sor arra, hogy az FB oldal sikeresebb bejegyzéseit itt a blogon is megmutassuk. De csak eddig, mert most adunk egy kis csokrot az elmúlt fél év sikeresebb képeiből, bejegyzéseiből. Így legalább az FB oldalakon az idővel egyre háttérbe szorulva folyton elmúló bejegyzéseiből egy-egy tartósabban is megmarad. A cím mögötti római szám arra utal, hogy a jövőben szeretnénk majd ebből az FB bejegyzés után közlésből sorozatot alkotnunk. De lássuk hát a sikeresebb FB bejegyzéseink első gyűjteményét. 

Kezdjük a sort 2018. november 29-ével, mikor hírt adtunk a frissen megjelent könyvünk, a Varázslatos Csehország egyik dedikálásáról.

Népszerűek a cseh ünnepekről szóló bejegyzéseink
Olvasóink értékelik a poénos bejegyzéseket is, még ha a téma kicsit sikamlós is.


Prága örök. Nem csoda, hogy a cseh fővárosról közölt fényképek, akár aktuálisak, akár archívek, mind népszerűek.

De természetesen nem csak Prága, hanem a csodás cseh vidék is tetszik az FB oldalunk látogatóinak.
Van, amikor egy úton poroszkáló teve képe is lájkok sokaságát érdemli ki.
Josef Lada csodás képei még a mai napig is mindenkiből az ámulatot váltják ki.
Népszerűek a tematikus képsorozataink is.
Idén januárban még azt hittük, hogy sokak számára ez az év is csehországi utazásokkal telik, ezért sorra adtuk a potenciális úti célokat.
De alig pár nappal a 8 éves működésünk megünneplését követően, a koronavírusnak "köszönhetően" egy időre minden megváltozott.


A koronavírus járványt persze könnyebb elviselni, ha a humor is jelen van.
De szerencsére a járvány lassan talán lecsengőben van, így újra gondolhatunk az utazásra, egy-egy jó korsó cseh sör helybéli elfogyasztására is.


Nos ennyit így elsőre, később még felidézünk néhány szívünkhöz közel álló FB bejegyzést.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése