Két évesek lettünk!

Nincs mit tenni, telik múlik az idő. Már két év telt el, hogy nekiálltunk egy régi tervünk megvalósításához, és beindítottuk Csehország, nem csak Prága nevű blogunkat, vagy ahogyan mi inkább hívni szeretjük magazinunkat. Az elmúlt két év alatt több mint 200 cikk révén igyekeztük olvasóinkat megismertetni Csehország tájaival, értékeivel, a cseh emberekkel, jóformán mindennel ami cseh (kivételt talán a politika jelenti, amellyel a magunk részéről inkább csak szőrmentén foglalkoznánk).





A múlt év folyamán elkészítettük a "Nem csak Prága" testvérlapját, az Irány Csehországot, ahol konkrétabb utazási, vagy utazást segítő információkkal próbálunk honfitársainknak segíteni. Sokan fordultak hozzánk egy-egy Csehországgal, utazással kapcsolatos kérdéssel, amire legjobb tudásunk szerint igyekeztünk válaszolni. Segítettünk úti tervek összeállításában, programok kidolgozásában, szállás keresésben. Részt vettünk több utazási kiállításon ahol szorosabb kapcsolatot tudtunk kialakítani egy-egy cseh turisztikai régióval. Munkánkat különféle módon támogatta az immáron hagyományos együttműködő partnerünknek tekinthető Cseh Centrum mellett, a STA Travels, a Jaromír 68 söröző, a Czech Airlines, vagy éppen a Kalligram Könyvkiadó.
Örömmel tapasztaltuk, hogy az anyagi források hiánya miatti igen alacsony szintű PR tevékenységünk ellenére is egyre népesebb lett olvasói táborunk, pusztán a szájreklám lévén. Amíg egy évvel ezelőtt annak örültünk szívből, hogy több mint 15 ezer megtekintést regisztrált a rendszerünk, addig az elmúlt évben ez már meghaladta az 50 ezret. Mindeközben a Facebook oldalunk kedvelőinek száma is megháromszorozódott. Nem célunk továbbra sem, hogy aktuális, szaftos téma provokatív feldolgozása révén a pusztán egy-egy alkalommal idetévedő, és „bölcsen” hozzászóló nagyszámú olvasókra hajtsunk. Mi azt szeretnénk, ha a magazinunkat a hozzánk hasonlóan Csehországot igazán szerető, de legalábbis a „csehes témák” iránt valóban fogékony emberek olvasnák, de nem csak olvasnák, hanem alakítanák is akár véleményeikkel, akár konkrét cikkeikkel.




Terveink a jövőre nézve - ha csak a fantáziánkat nézzük - határtalanok. Azonban a forrásaink igencsak szűkösek, támogatóink – akiknek ezúton is köszönjük az együttműködést - szinte kizárólag nem anyagi, hanem egyéb úton-módon tudják segíteni a szabadidőnkben végzett munkánkat. További konkrét anyagi támogatók, hirdetők pedig legnagyobb sajnálatunkra még nem akadtak. (Ha ismer valaki egy bőkezű mecénást, ne habozzon szólni neki ez ügyben! :)) De minden nehézségek ellenére amellett, hogy továbbra is törekszünk hitünk szerint színvonalas és alapos ismeretterjesztő cikkekkel, hírekkel szórakoztatni az olvasóinkat, megpróbálunk néhány újdonsággal is meglepetést okozni. Ígérgetni azonban nem szeretünk, ha sikerülnek terveink úgyis minden kiderül! :)



Szülinapi cikkünk végén szeretnénk megköszönni Olvasóinknak, hogy érdeklődnek cikkeink iránt, és ugyancsak szeretnénk megköszönni valamennyi barátunknak, ismerősünknek a támogatását akik egy-egy biztató sorral meg-megajándékoznak minket, munkánk továbbfolytatására biztatva.



Mindenkinek minden szépet és jót kívánunk!



Dömötör Judit és Munkácsi Zsolt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése