Folytatjuk
Csehország két nagy sörminősítő versenyének a Tábor városában
megrendezett Sörpecsét és a České Budějovicei Csehország Söre
verseny eredményeinek ismertetését, némi saját megjegyzéssel.
Ahogyan azt már korábban jeleztük, a kisüzemi sörfőzdéket
felettébb sportszerűen külön kategóriába sorolták, hiszen
esetükben a termelt mennyiség, a rendelkezésre álló technikai
háttér, technológia és tőke jelentősen eltér egy multikézben
lévő, vagy nagyobb regionális sörfőzdétől. Mindez azonban
természetesen nem jelenti azt, hogy rosszabb minőségről
beszélhetünk, sőt! A kisebb sörműhelyeknek megadatik ami a
nagyoknak nem, mégpedig a szokványostól, a tömegsör recepttől
való eltérés, és egyáltalán a kísérletezés lehetősége. Így
egyre népszerűbb a hagyományos alsó erjesztésű sörök mellett
a felső erjesztésű sörök főzése (IPA, EPA, stout, porter
stb.), a termékek ízesítése, továbbá a különféle típusú
komlókkal, malátával való próbálkozás. De mindentől
függetlenül a kisüzemi sörfőzdék többségének a választékában
is megtalálható a Csehországban hagyományos láger sör. Eme kis
bevezetőt követően lássuk hát a kisüzemi sörfőzdék nyertes
söreit a „nagyoknál” megismert kategóriák szerint, és a
végén az összetett győzteseket. Az egyes kategóriák jelentését
most külön nem magyarázzuk meg, mindenki „lapozzon” vissza a
cikk első részéhez.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjp_twbk50DxmXyG7s0u9xYElP_6oY_qt24tUYpDZBi9ny4R7RqMJxsbw1VafIa5wBJ4bfcDp41GgB0NTsClHqeVpM8Wnar9HgQoR0PooaUclmLkLTzTYS8R6sJFlksFwOqSmvrfhNaclA/s640/kout1.jpg) |
Koutské pivo 10
|