Varázslatos Csehország, avagy könyvvel tértünk vissza!

Kedves olvasóink! Ahogyan azt láthatják, igen hosszúra nyúlt szünet után kezdi el újbóli működését a Csehország nem csak Prága nevet viselő blog alapú netmagazinunk. A kényszerű leállás hátterében nem a lustaságunk rejlett, s még csak Csehország sem tűnt el a világ színpadáról. Az eltűnésünk oka az elmúlt pár hónap más munkát (erőben és időben) nem „engedélyező” bősz munkálkodása volt, melynek gyümölcsét a napokban arathatjuk le. De ne beszéljünk tovább rébuszokban, jöjjön maga a bejelentés: Varázslatos Csehország címmel jelenik meg az az útikönyv, melynek a Csehország nem csak Prága írói is a társzerzői lehettek!

Rendeld meg a Manka spájzából (www.mankaspajza.hu), ára: 4290 Ft


A könyv a Škoda támogatásával a Hibernia Könyvkiadó gondozásában látja meg a napvilágot. 240 oldalon, 400 kép és 40 térkép felhasználásával ad összefoglalót Csehország legszebb ismert és talán kevésbé ismert turisztikai látnivalóiról. A terjedelmi korlátok miatt ugyan számtalan kisebb-nagyobb nevezetesség említése, bemutatása kimaradt a könyvből, amiért a szívünk ugyan rettenetesen fáj, ám még így is büszkén mondhatjuk, hogy nagyon hosszú idő után végre összeállhatott egy olyan Csehországról szóló útikönyv, mely aktuálisabb információkat is tartalmaz, szerzői magyarok (nem egy külföldi kiadvány fordítása), valamint számos magyar vonatkozású információt is ismertet. A könyv szerzői: Kocsis Péter, Marton Jenő (egyben a kiadó vezetője), Vétek György és Munkácsi Zsolt (jómagam). Ugyan „csak” szerzői segítőként van feltüntetve Etédi Alexa és Kovács Éva mellett a párom, Munkácsi-Dömötör Judit, a blogunk társszerzője is, de a mi esetünkben a valóság más. Ahogyan a blogunk és a csehországi utazásokkal teli egész életünk, úgy ennek a könyvnek a megvalósításában végzett munkánk is teljes egészében közös produkció!


Magából a könyvből a Csehország nem csak Prága szerzői az alábbiak elkövetéséért vállalják a felelősséget (na jó, a többiért is! :) )
Földrajz, történelem, kultúra
Morvaország keleti része: Olomouc,
Kroměříž és Ostrava környéke
Kelet-Csehország: Pardubice és Hradec Králové környéke
Észak- és Nyugat-Csehország (Liberec, Teplice, Karlovy Vary környéke): szerző társakkal közösen
Mladá Boleslav és környéke, valamint a Prágától nyugatra, délre eső területek
Gasztronómia, hasznos infók: szerzőtársakkal közösen
Dél-Csehország esetében két látnivaló: Velhartice és Kašperk.



Mindezt a kétség kívüli büszkeség mellett azért is szerettük volna így felsorolni, mert a meglehetősen gyors üteművé kényszerült írás, szerkesztés, tördelés miatt az útikönyv óhatatlanul is tartalmaz(hat) reméljük csak kisebb hibákat, amelyeket talán mi magunk már észre sem veszünk. Ezért ha olvasnak valami maflaságot, vagy látnak pontatlanságot, akkor kérem jelezzék felénk hogy a reménybeli következő kiadásnál javítani tudjuk. 

Térkép melléklet is segít az eligazodásban
Maga a könyv várhatóan egy-két héten belül már kapható lesz a könyvesboltokban, de mindenkit arra biztatunk, hogy ha szeretnék akár karácsonyi ajándéknak vagy a saját maguk számára megvásárolni, akkor írjanak közvetlenül nekünk (zsmunkacsi@dtrace.hu), vagy akár már pár nap múlva rendeljék meg a Manka spájza webshopunkból (www.mankaspajza.hu). Így a boltinál lényegesen kedvezőbb áron, 4290 Ft-ért juthatnak hozzá! Nos reméljük a könyv kellően magyarázza a Csehország nem csak Prága szünetelését, amelynek ezennel vége. A héten egy rendhagyó írással már jelentkezni is fogunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése