Hétvégi programajánló: Y.EAST

A hosszúra nyúlt nyári szünet után hamarosan újraindul a Csehország, nem csak Prága oldalunk, de addig is egy kis javallat arra, hogy mivel is töltsük el a soron következő hétvégénket! Higgyék el, megéri! Irány a Y.EAST!



Y.EAST nemzetközi színházi és zenei fesztivál avagy Közelebb a csillagokhoz. Időpont: 2017. szeptember 1-3. Helyszín: Zsámbéki Színházi Bázis
A tavalyi sikert követően a nehézségek ellenére ismét megnyitja kapuit a Y.EAST fesztivál. Bár 2017-ben csak három napos a program, de a korábbinál is sűrűbb. 10 színházi előadás mellett kultfilmek, világ- és népzenei koncertek, táncházak, csillagvizsgáló, és a Káni filmfesztivál filmjei is várják a látogatókat a nyár legutolsó hétvégéjén. 


Összeomlás (CZ)
A fesztivál különleges helyszíne, a Zsámbéki Színházi Bázis csupán 30 perc Budapesttől autóval, de a dimbes-dombos tájakon biciklivel is egy óra alatt elérhető. Az idei évben már öt országból érkeznek a fellépők. A színházi programban kortárs dráma, újcirkusz, gyermekelőadás, felolvasószínház és egy különleges projekt is helyet kapott, amelyben neves társulatok alkotói mérik össze tudásukat a közönség örömére: 48 óra alatt egy addig számukra ismeretlen kortárs drámából készítenek előadást, hogy megnyerjék az 1000 eurós fődíjat. 
Hősnők (CZ)
A zenei programban a világzenei és a népzenei csapatok jól megférnek egymás mellett, az esti buli pedig mindig táncházzal végződik. Fellép a szegedi Gypo Circus, a csehországi Circus Problem és az óbecsei Fokos zenekar is. A tavalyi sikert követően idén is kultfilmeket válogattunk a kertmoziba. A hétméteres mozivásznon a Sörgyári capriccio (CZ), a Szexmisszió (PL) és a Legényanya (HU) kaptak helyet a csillagok alatt. A kulturális programokon kívül többek között csillagvizsgáló, repülőgép-szimulátor, rakétakilövés, töki pompos és cseh sör is várja a közönséget.

Gypo Circus (HU)
A légvédelmi bázison évente egyszer, a Y.EAST fesztivál idején megengedett a sátorozás is, melyet a fesztivál szervezői ingyen biztosítanak a természetvédelmi területen. A háromnapos bérlet csupán 5000 forint, de a napijegy is csak 2000 forintba kerül. A fesztiválon visszaváltható poharak és szelektív hulladékgyűjtők várják a látogatókat. A biciklivel érkezők ajándékot, az 1990 előtt gyártott autóval odarobogók pedig VIP parkolóhelyet kapnak.


További információk és jegyvásárlás a www.yeast.hu és a www.facebook.com/yeastzsambek weboldalon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése