Nyári szünetelő – 2015

Kedves Csehország, cseh kultúra, történelem, cseh sör stb. rajongó olvasóink. Ismét eljött az idő, hogy mi, a Csehország, nem csak Prága, illetve az Irány, Csehország szerkesztői egy kis nyári szünetet tartsunk, és reményeink szerint sok energiával, valamint újabb csehországi ismeretekkel, tapasztalatokkal töltekezzünk fel. Ugyan előre láthatólag augusztus utolsó hetéig nem jelenik meg újabb cikkünk, de ez nem jelenti azt, hogy nem érdemes a honlapjainkra ellátogatni. Az elmúlt három és fél év során több mint 400 cikket jelentettünk meg, és több ezer fényképet közöltünk a netmagazinunk és honlapunk virtuális hasábjain, így biztosak vagyunk benne, hogy mindenki talál még magának olyan olvasnivalót, amelynek megszemlélésére korábban nem tudott időt fordítani.


Akkor és most sorozatunkban immáron 31 település vagy egy-egy városka főterének múltját és jelenét mutattuk be. Több mint 40 gasztronómiai cikkünk ad némi támpontot az ételek rajongói számára, hogy milyen csehes étel is kerüljön a családi asztalra, vagy mit is együnk Csehországban. Csaknem 30 cseh irodalmi alkotás rövid ismertetőjét közöltük Idézet és pár kép sorozatunkban, és szépen haladtunk a több, mint 300 cseh sörfőzde bemutatásában is. Majd három tucat cikket írtunk a varázslatos Krumlovról, és elindítottuk kis sorozatunkat a csodálatos Prácheňsko régióról. Huszonhat csehországi természetvédelmi – tájvédelmi körzetbe kalauzoltuk el olvasóinkat, és számos cseh híresség, történelmi alak életét osztottuk meg Önökkel. Csehország nem csak Prága, de azért Prága is Csehország, így számos cikkünkben mutattuk be a cseh főváros épített örökségét, szigeteit, sörlelőhelyeit. Mindezeken túl számos önálló cikkben foglalkoztunk a cseh focistákkal, reklámokkal, divatmodellekkel, műrepülőkkel és még sok-sok más érdekességgel. Így mindenkinek javasolni tudjuk, hogy a kis szünetünk alatt is böngészgessék korábbi cikkeinket! No és persze ha tehetik, saját maguk is ellenőrizzék le szavaink igazságát, azaz utazzanak Csehországba, higgyék el megéri!  
 

Mindeközben a Facebook oldalunkon (https://www.facebook.com/nemcsakpraga) továbbra is rendszeresen közlünk majd Csehországgal kapcsolatos új információkat, szép fotókat, érdekességeket. Pillantsanak rá időnként, és ha valami tetszik, bátran osszák meg másokkal!

Ezúton is kívánunk mindenkinek kellemes nyarat, jó pihenést, csehországi élményeket!

Dömötör Judit és Munkácsi Zsolt









 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése