Képriport: Regiontour 2015 – Brno

2015. január 15. és 18. között került sor a hagyományos brünni belföldi turisztikai kiállításra (Regiontour), ahová már második alkalommal kilátogatott a Csehország nem csak Prága netmagazin író-szerkesztő brigádja. Magáról a kiállításról a közel jövőben részletesen írunk társlapunkon, az Irány Csehországon, de addig is álljon itt egy rövid, képes összefoglaló a kiváló kiállítás érdekességeiből.

P pavilon
A Regiontour kiállítás helyszíne a Brnói Vásártársaság Közép-Európai Kiállítási Központja, a Výstaviště P pavilonja volt.
Közép-csehországi kerület
A dél-cseh stand
Az egyik legimpozánsabb kiállító standdal a Dél-Csehországi kerület rukkolt elő, ahol Husz János halálának 600. évfordulója alkalmával a XV. századba varázsolták vissza a látogatókat, persze modern audiovizuális eszközök segítségével.
Húsok
Sajtok
A kiállítás remek színfoltját jelentették a különféle helyi termékeket árusító termelők standjai, ahol üveggyöngyből készült ékszereket, fatányérokat, fonott kosarakat, kerámiákat, üvegárukat és persze ízletes ételeket, süteményeket és sört vásárolhattak a látogatók.
Kerékpárturizmus
A Regiontour keretében nagy hangsúlyt kapott a kerékpáros turizmus népszerűsítése is.
Az egyik igazán különleges bicaj
Régi bicajok
A különleges kerékpárok standjánál akár saját magunk is kipróbálhattuk volna a különféle kétkerekű érdekességeket.

Dél-morva zenészek
A kellemes hangulatot tovább emelték az egyes standoknál fellépő különféle népzenei társulatok, zenekarok.
A Magyar Turizmus Zrt. standja
A debreceni Ikonnál igazi debrecenit lehetett kóstolni
A debreceni táncosok remek műsora
A Magyar Turizmus Zrt. a kiállítás partnerországaként többek között színvonalas pavilonnal, kulturális programmal és minőségi magyar termékeket előállító cégekkel vett részt az eseményen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése